portret Cindy_Surf Project

Ondernemen is solliciteren

Yes, na 20 jaar in loondienst is mijn eigen bedrijf een feit! Een proces van maanden is hieraan voor af gegaan.
Een nieuwe wereld gaat er voor mij open. Een nieuw tijdperk treedt aan!

Verbazing

Ik voel me vrij, energiek en leergierig. Ik ervaar een totaal andere drive en ben elke dag bezig met de vraag “Wat vind ik leuk?”, “Wat spreekt mij aan?” Gek genoeg zijn dat totaal andere opdrachten dan ikzelf vooraf ingeschat had. Interessant hoor, het starten van een onderneming is echt een creatief proces.

Ik leer enorm veel over mijzelf. Zo weet ik nu dat ik het als een bevrijding voelt om bezig te zijn met de vraag “Wat vind ik leuk?” “Welke richting ga ik op?” “Waar doe ik het voor” Natuurlijk moet er brood op de plank, maar mijn verbazing is dat de financiële vergoeding echt een klein (maar wel belangrijk) onderdeel is van iets veel groters! Dat juist waardering van mijn opdrachtgevers, referenties uit onverwachte hoek en nieuwe samenwerkingen de ingrediënten zijn voor mijn (work)happiness! Dat is echt een eye-opener!

Ook verbaas ik mij over mijn vele “sollicitaties” de afgelopen tijd. Ondernemen is solliciteren! Elke dag weer. Ik heb nog nooit zoveel gesproken over wie ik ben, wat ik kan, welke problemen ik voor opdrachtgevers oplos en waarom ik deze weg ben ingeslagen. Soms voelt het nog een beetje gek en onwennig om elke dag te praten over je kwaliteiten. Veel liever ben ik lekker aan het werk voor een opdrachtgever. Veel liever lever ik mijn werk af. Snel, correct en op maat! Niet praten dus, maar het gewoon doen.

Aan het werk dus…

De volgende kennismaking met een nieuwe opdrachtgever staat vandaag op de planning.
Dus hup Cindy, aan de bak!

“Solliciteren, ik word er steeds beter in”