office-3962373_1920

De 3 type werkzaamheden die je uitbesteedt aan een VA

To do lijst aanpakken?

Er zijn zeker 3 type werkzaamheden die een Virtual Assistant voor jou uitvoert! Wil jij meer structuur, overzicht en meer tijd! Een virtual assistant is jouw flexibele oplossing!

Een virtual assistant (VA) is misschien wel handig, maar niet voor mij! Denk jij dit ook?
Waarschijnlijk vind je het moeilijk om te bepalen of je werk kunt uitbesteden.
Werken met een VA, heb je nog niet eerder gedaan. Wat kun je dan verwachten? Zo’n eerste samenwerking is best spannend. Ook al is elk bedrijf weer anders, er zijn zeker 3 categorieën werkzaamheden die ook jij kunt uitbesteden.

Terugkerende taken

Er is niets mooiers dan terugkerende activiteiten te structureren.
Wat moet er wekelijks of maandelijks gebeuren? Dit zijn activiteiten die je kunt uitbesteden. Het mooie hiervan is dat je eenmalig tijd investeert die je structureel veel tijdwinst oplevert!  In het begin investeer je tijd in de briefing, maar daarna hoef jij je niet maandelijks bezig te houden met het uitsturen van mailingen, jouw social media content, het maken van afspraak bevestigingen of het opvragen van bijvoorbeeld offertes of testimonials.  Jouw vaste taken worden met aandacht uitgevoerd op een manier die bij jou past.  Meer tijd betekent dat je vrijheid ervaart in het ondernemen. Jij krijgt meer tijd voor de ondernermerstaken waarbij jouw hart ligt.  

Opschonen en uitvoeren van je To-Do lijst

Is jouw to-do lijst ook zo lang?
En heb jij deze al onderverdeeld in ‘Must-do’s’ en ‘Nice-to-do’s’.  

Vaak is het fijn hierin een onderscheid te maken. Must-do’s zijn de activiteiten die doorlopend geregeld moeten worden om op korte termijn succesvol te zijn. De Nice-to-do’s zijn activiteiten die je wilt oppakken om jouw groei op langere termijn te verwezenlijken. Door een overvolle to-do lijst schuiven de Nice-to- do’s naar de achtergrond. De meeste tijd besteed je aan de must-do’s.  Om succesvol te blijven is het belangrijk om tijd vrij te maken voor de Nice-to-do’s. Niet alleen geven deze activiteiten je weer energie, ze dragen actief bij aan jouw groei. Een VA kan je hier goed bij helpen. Door het opstellen van een plan, krijg jij overzicht en tijd om aan de slag te gaan met de Nice-to-do’s. Een samenwerking met een VA zorgt op deze manier dus structureel voor bedrijfsgroei.

Uitbesteden van jouw energievreters

Ondernemen met je hart! Wie wil dat nu niet. 
Helaas zijn er altijd taken die je minder liggen en waar je tegenop ziet.
De energievreters.

Het beste uit jezelf halen is als je datgene doet waar je energie van krijgt.  Het beste uit je onderneming halen is jouw aandacht schenken aan werkzaamheden waar je energie van krijgt en de taken die je vreselijk vindt uit te besteden.  Zoveel mensen, zoveel wensen. Jouw energievreters zullen andermans energiegevers zijn!  Besteed jouw energievreters dus uit aan een geschikte VA.  Op deze manier creëer je meer tijd om te ondernemen met je hart.  

Wat zegt jouw hart?

Welke energie voel je nu? Wat zegt jouw hart?
Weet jij meteen wat je gaat uitbesteden of twijfel je nog? 
Neem vrijblijvend contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.