Els_Foto3

Uit je comfortzone komen, brengt je stappen verder!

“Cindy, wil jij figureren bij een fotoshoot op de sportschool?”

Deze vraag kreeg ik onlangs voor mijn kiezen. Het nee lag op mijn lippen, toch heb ik ja gezegd. Gelukkig maar, wat een leuke middag heb ik gehad en wat een leuke nieuwe inzichten heb ik gekregen.

Uit je comfortzone komen is een heel proces!

4 jaar geleden ben ik gestart met het sporten bij Boddieplan in Heerhugowaard. Mijn gezondheid liet te wensen over, mijn lijf was stram en mijn energielevel laag. Tijd om aan de slag te gaan.
Ik zag sporten altijd als een noodzakelijk kwaad en kon er nauwelijks plezier aan beleven. Om mij heen zag ik allemaal sporters die heel fanatiek aan het werk waren met hun doel en die snel zichtbaar resultaat boekten. Zelf vond ik mijn reis minder succesvol. Het zichtbare resultaat bleef uit. (lees, een smaller hoofd, slankere taille en minder dikke billen).

Omdat ik zo gefocust was op het zichtbare resultaat, ging ik voorbij aan de meest waardevolle verbetering, namelijk mijn gezondheid. Onbewust heb ik gewerkt aan mijn leefstijl. Sporten is een vast onderdeel geworden en inmiddels sport ik 4 keer in de week met veel plezier. Mijn eetpatroon is de afgelopen jaren stap voor stap gewijzigd. Geen snel zichtbaar resultaat maar juist de fundering voor een gezond en fit leven.
Een langzame transformatie dus.

Stel jezelf een doel, en geniet van de reis!

Vorig jaar startte ik mijn eigen bedrijf. Een enorme stap. Ondernemen brengt je veel uitdagingen, en stelt je op de proef. Je bent veel bezig met je zelfontwikkeling. Vragen zoals, Wie ben ik? -Waar staat mijn bedrijf voor en wat maakt mij uniek.- brengen je verder. Vaak ervaar je de kleine stappen bewust, meestal omdat het een hindernis is, die je moet nemen.

De grote stappen, je ontwikkeling, de successen zijn minder zichtbaar. Tenzij je tijd neemt om eens stil te staan bij wat je tot nu toe bereikt hebt. “Wat was mijn startpunt? ”Waar wil ik naar toe?” “Waar sta ik nu?” Met deze vragen krijg je een goed inzicht van je reis tot nu toe. Ongemerkt wordt de lijst van stappen en successen langer dan verwacht. Een mooi en waardevol inzicht, de brandstof om gemotiveerd jouw reis te vervolgen. De reis op zichzelf is enorm waardevol en brengt je prachtige inzichten.

Mijn inzichten

“Wil je meedoen met een fotoshoot bij Boddieplan?” Ik moest hier even over nadenken en het bracht mij 4 jaar terug. Terug naar de start van mijn sportend leven. Met deze vraag kwam een onverwacht cadeau. Het geeft mij een terugblik op mijn reis. Ik zie mijn resultaat, geniet van mijn ontwikkeling. Ik ben gezond, sterk, fit, veel slanker en sta in mijn kracht. Ik ben een doorzetter, ik pak na een dip mijn doel weer op en ga ervoor!

Ik ben Cindy 2.0

Boddieplan: Be yourself only better.